TÜBİTAK ve UNIDO İş Birliğiyle Temiz Teknolojiler Girişimcilik Programı devam ediyor
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından yürütülen ve Birleşmiş Milletler Sanayi Geliştirme Örgütü (UNIDO) iş birliğiyle gerçekleştirilen Küresel Temiz Teknolojiler Girişimcilik Programı'nın (GCIP) ikinci fazı, 2024 yılında da devam ediyor.
Programın diğer paydaşları arasında ise Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yer alıyor.
GCIP'nin 2024 Hızlandırıcı başvuruları, 1 Nisan 2024 ile 15 Mayıs 2024 tarihleri arasında alınacak. Seçilen adaylar, Temmuz ayında düzenlenecek Ulusal Akademisi'ne davet edilecek ve Ağustos-Kasım 2024 tarihleri arasında eğitim ve mentorluk hizmetleri alarak temiz teknolojiler alanındaki yenilikçi iş fikirlerini geliştirme fırsatı bulacaklar.
Başvuruları kabul edilecek kategoriler şunlardır:
- Enerji Verimliliği
- Yenilenebilir Enerji
- Atık Zenginleştirme
- Su Verimliliği
- Çevre Dostu Yapılar
- Ulaşım
- İleri Malzeme ve Kimyasallar
GCIP 2024 Türkiye Hızlandırıcısı'nda, kadın girişimcilere özel destek de sağlanacak. Temiz teknoloji alanında faaliyet gösteren kadın girişimcilerin başarılarını artırmayı hedefleyen bu özelleştirilmiş faaliyetler arasında, yatırıma hazırlık ve küreselleşme modülü bulunuyor.
Modül kapsamında, kadın girişimcilere yönelik değerlendirme ve mentorluk hizmetleri sunulacak, atölye çalışmaları ve yatırımcı buluşmaları düzenlenecek ve çeşitli ödüller verilecek. Bu ödüller arasında, toplumsal etki, yenilik, gelişim ve genç kadın girişimcilere yönelik destekler bulunuyor.
GCIP Türkiye 2024 Hızlandırıcısı'nda dereceye giren takımlar çeşitli ödüllerle desteklenecek ve TÜBİTAK TEYDEB desteklerinden avantajlar elde edebilecekler. Başvuru için tıklayınız.