weather
11°
ANASAYFA Yapay Zeka ChatGPT’yle Artık Hayal Gücünüzü Görsele Dönüştürmek Mümkün

ChatGPT’yle Artık Hayal Gücünüzü Görsele Dönüştürmek Mümkün

OpenAI, ChatGPT’ye yapay zeka destekli gelişmiş görüntü oluşturma kabiliyeti ekledi.
yazar
İdeal Haber
Editör
296
GÖSTERİM
ChatGPT’yle Artık Hayal Gücünüzü Görsele Dönüştürmek Mümkün

OpenAI, ChatGPT’ye yapay zeka destekli gelişmiş görüntü oluşturma kabiliyeti ekledi. Yeni özellik, metinleri görsellere dönüştürmede daha doğru ve esnek bir deneyim sunuyor.

OpenAI, ChatGPT kullanıcılarını sevindirecek yeni bir özellikle karşımızda. Şirket, GPT-4o modeliyle birlikte sohbet robotuna entegre ettiği gelişmiş yapay zeka destekli görüntü oluşturma yeteneğini resmi olarak duyurdu. Bu yeni özellik sayesinde artık kullanıcılar DALL·E gibi ayrı bir araca ihtiyaç duymadan, doğrudan ChatGPT üzerinden görsel üretebilecek.

GPT-4o görüntü oluşturma sistemi, metinleri daha doğru yorumlama kapasitesine sahip olmasıyla öne çıkıyor. Aynı zamanda kullanıcıların yüklediği görseller üzerinde düzenleme yapmasına, ya da bu görselleri ilham kaynağı olarak kullanarak yeni çalışmalar üretmesine imkân tanıyor. Kullanıcılar oluşturmak istedikleri görseller için oran belirleyebiliyor, renkleri onaltılık kodlarla tanımlayabiliyor ve şeffaf arka plan gibi detaylı özelleştirmeler yapabiliyor.

Tüm Kullanıcılara Açık, Geliştiriciler Sırada

Yeni özellik, ChatGPT’nin Plus, Pro, Team ve Ücretsiz kullanıcıları için aktif hale getirildi. OpenAI, önümüzdeki haftalarda bu özelliği ChatGPT Enterprise ve Edu kullanıcılarına da sunmayı planlıyor. Ayrıca geliştiriciler için görüntü oluşturma desteği, yakında GPT-4o API aracılığıyla erişime açılacak.

Sora ve özel DALL·E GPT üzerinden de görüntü oluşturma destekleniyor. Oluşturulan tüm görseller, C2PA meta verileri ile işaretleniyor ve OpenAI’nin geliştirdiği dahili araç sayesinde bu görsellerin yapay zekâ ile üretildiği doğrulanabiliyor.

Bazı Sınırlamalar Hâlâ Mevcut

Her ne kadar gelişmiş bir sistem olsa da, GPT-4o’nun görüntü oluşturma kabiliyetinde bazı sınırlamalar mevcut. Özellikle poster gibi dikey görsellerde alt kısımlar bazen kırpılabiliyor. Ayrıca çok karmaşık içerikleri ya da Latin alfabesi dışındaki yazıları işlemek konusunda zorluklar yaşanabiliyor.

OpenAI, bu sınırlamaları ilerleyen haftalarda güncellemelerle gidermeyi hedefliyor. Kullanıcılar ise, hayal ettikleri sahneleri metne dökerek görselleştirme şansına artık her zamankinden daha yakın.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Elektriğin ardından doğal gazda da artış gündemde

Elektriğin ardından doğal gazda da artış gündemde