weather
11°
ANASAYFA Yapay Zeka 2. SUKİ Zirvesi'nde Yapay Zekâ ve Sürdürülebilirlik Konuşuldu

2. SUKİ Zirvesi'nde Yapay Zekâ ve Sürdürülebilirlik Konuşuldu

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), su yönetiminde dijital dönüşüm ve sürdürülebilirlik temalarını ele alan 2. Su ve Kanalizasyon İdareleri Zirvesi’ne ev sahipliği yaptı.
yazar
İdeal Haber
Editör
65
GÖSTERİM
2. SUKİ Zirvesi'nde Yapay Zekâ ve Sürdürülebilirlik Konuşuldu

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), su yönetiminde dijital dönüşüm ve sürdürülebilirlik temalarını ele alan 2. Su ve Kanalizasyon İdareleri Zirvesi’ne ev sahipliği yaptı. “Suyun Hafızasına Yolculuk: Yapay Zekâ ile Sürdürülebilir Bir Gelecek” temasıyla düzenlenen etkinlik, Türkiye’nin su yönetiminde lider isimlerini ve uzmanlarını bir araya getirdi.

Yapay Zekâ ile Geleceğe Yön Veriliyor

Zirveye, 20 büyükşehir belediyesinin su ve kanalizasyon idarelerinden yöneticiler, bilgi işlem dairesi başkanları, sektör temsilcileri ve akademisyenler katıldı. İSKİ Genel Müdürü Doç. Dr. Şafak Başa, İBB İştirakler Teknoloji Grup Başkanı Erol Özgüner ve diğer yöneticiler, su yönetiminde yapay zekâ kullanımının önemini vurguladı.

İSKİ’nin dijital dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi veren Doç. Dr. Başa, “Yapay Zekâ Destekli Tüketim Tahminleme Projesi” ile İstanbul’un mahalle bazında su tüketimini tahmin edebildiklerini söyledi. 2025’te ise idari kayıplar ve arıza tahminleme sistemlerini hayata geçirmeyi planladıklarını belirtti. Başa, “Her damla suyu korumak ve akıllıca yönetmek, gelecek nesillere karşı sorumluluğumuzdur. Yapay zekâ, bu sorumluluğu yerine getirmemizde en önemli rehberimiz olacak” dedi.

İmamoğlu: “Türkiye, Bu Treni Kaçırmamalı”

Zirveye bir mesajla katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yapay zekâ ve dijital dönüşümün Türkiye için stratejik bir öneme sahip olduğunu vurguladı. İmamoğlu, “İSKİ’nin, yapay zekâ temalı bir zirve düzenlemesi, geleceğin teknolojilerine ne kadar hızlı adapte olduğumuzun bir göstergesi. Türkiye, yapay zekâ sektöründe ön saflarda yer almalı. Önümüzdeki 10 yıl içinde yapay zekâ ekonomisinin 30 trilyon dolarlık bir büyüklüğe ulaşması bekleniyor. Bu treni kaçırmamamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Esnek Çalışma Modeli Geliyor

Esnek Çalışma Modeli Geliyor