weather
16°
ANASAYFA Kültür Sanat Murat Cem Orhan'dan Kuvayı Milliye'ye Bir Beste

Murat Cem Orhan'dan Kuvayı Milliye'ye Bir Beste

Ülkemizin önemli şairlerinden Nâzım Hikmet'in ölümsüz eseri "Kuvayı Milliye" destanı, bu kez Murat Cem Orhan'ın besteleriyle yeniden hayat buluyor.
yazar
İdeal Haber
Editör
18
GÖSTERİM
Murat Cem Orhan'dan Kuvayı Milliye'ye Bir Beste

Ülkemizin önemli şairlerinden Nâzım Hikmet'in ölümsüz eseri "Kuvayı Milliye" destanı, bu kez Murat Cem Orhan'ın besteleriyle yeniden hayat buluyor. Devlet Çoksesli Korosu'nun eşliğinde sahnelenecek olan "Kuvayı Milliye'nin İnsan Manzaraları" adlı eser, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında müzikseverlerle buluşacak.

24 Ekim'de Ankara CSOAda Ziraat Bankası Anasalon'da sahnelenecek olan bu özel konser, Nâzım Hikmet'in destanındaki kahramanlık, fedakârlık ve insan ruhunun direnci gibi temaları müzikal bir dille anlatıyor. Besteci Murat Cem Orhan, eserinde Nâzım Hikmet'in şiirindeki melodik ritmi, derinliği ve insan sevgisini müzikle birleştirerek, dinleyicilere unutulmaz bir deneyim yaşatmayı hedefliyor.

Murat Cem Orhan, "Kuvayı Milliye Destanı" gibi bir eseri bestelemenin kendisi için büyük bir onur olduğunu belirtiyor. 

Konserin Özellikleri

Konserde, Devlet Çoksesli Korosu'nun yanı sıra solistler Evrim Özkaynak ve Umut Kosman, anlatıcı Özgür Özaslan, viyolonsel sanatçısı Burak Ayrancı ve klarnet sanatçısı Arda Serindağ da sahne alacak. Besteci Murat Cem Orhan ise eserini bizzat yönetecek.

Nâzım Hikmet'in "Kuvayı Milliye" destanı, Türk edebiyatının en önemli eserlerinden biri olarak kabul edilir. Destan, Kurtuluş Savaşı'nı halkın gözünden anlatarak, dönemin zorluklarını ve kahramanlıklarını ölümsüzleştirmiştir. Murat Cem Orhan'ın bu destanı müzikle yorumlaması, Nâzım Hikmet'in mirasını yaşatmak adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
FETÖ Elebaşı Gülen'in Ölüm Sebebi Açıklandı

FETÖ Elebaşı Gülen'in Ölüm Sebebi Açıklandı