weather
16°
ANASAYFA Güncel Akış Yenidoğan Çetesi Operasyonunda Yeni Ayrıntılar

Yenidoğan Çetesi Operasyonunda Yeni Ayrıntılar

Yenidoğan çetesi olarak adlandırılan ve 12 bebeğin ölümüne neden olduğu iddia edilen skandalda yeni ve çarpıcı detaylar ortaya çıktı.
yazar
İdeal Haber
Editör
14
GÖSTERİM
Yenidoğan Çetesi Operasyonunda Yeni Ayrıntılar

Yenidoğan çetesi olarak adlandırılan ve 12 bebeğin ölümüne neden olduğu iddia edilen skandalda yeni ve çarpıcı detaylar ortaya çıktı. Soruşturmanın başlangıcında dönemin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya bilgi verilmediği ve soruşturmanın büyük bir gizlilik içinde yürütüldüğü öğrenildi.

Gizlilik Kararı ve Şifreli İletişim

Çete oluşumu şüphesi ve içeriden sızıntı ihtimali nedeniyle soruşturmanın gizli yürütülmesine karar verildiği belirtildi. Dönemin İstanbul İl Sağlık Müdürü, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ve başkomiser dışında sadece dört kişi bu soruşturmadan haberdardı. Gizliliği korumak amacıyla tüm yazışmalar şifreli elektronik ortamda yapıldı ve kâğıda dökülmedi. Bu durum, soruşturmanın hassasiyetini ve sızdırılma riskine karşı alınan önlemlerin boyutunu gösteriyor.

Soruşturmanın Gelişimi ve Operasyon

Soruşturma ilerledikçe, 112 acil çağrı merkezindeki bazı çalışanların çeteyle bağlantılı olduğu şüphesi güçlendi. Bu şüphe üzerine yapılan denetimler sonucu çeteye bilgi sızdığı iddiası ortaya atıldı. 2023 yılının Nisan ayında yapılan operasyonla çete üyesi olduğu iddia edilen 47 kişi gözaltına alındı ve 22'si tutuklandı.

Neden Gizlilik?

Soruşturmanın bu kadar gizli yürütülmesinin başlıca nedenleri arasında;

  • Çetenin geniş ve örgütlü olması: Çetenin sağlık sisteminin farklı kademelerindeki kişilerden oluşması ve geniş bir ağa sahip olması, soruşturmanın gizli yürütülmesini zorunlu kıldı.
  • İçeriden sızma ihtimali: Çetenin içinden soruşturmaya bilgi sızdırılabileceği endişesi, gizlilik kararının alınmasında etkili oldu.
  • Kamuoyunda panik yaratmamak: Bu tür bir skandalın kamuoyunda büyük yankı uyandırması ve sağlık sistemine olan güveni zedelemesi ihtimali de göz önünde bulunduruldu.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
FETÖ Lideri Fethullah Gülen Hayatını Kaybetti: Örgüt İçinde Karmaşa

FETÖ Lideri Fethullah Gülen Hayatını Kaybetti: Örgüt İçinde Karmaşa