weather
15°
ANASAYFA Güncel Akış Malatya Depremi Sonrası Son Dakika Gelişmeler: Can Kaybı Yok

Malatya Depremi Sonrası Son Dakika Gelişmeler: Can Kaybı Yok

Malatya merkezli 5.9 büyüklüğündeki deprem, bölgede büyük bir paniğe neden oldu.
yazar
İdeal Haber
Editör
18
GÖSTERİM
Malatya Depremi Sonrası Son Dakika Gelişmeler: Can Kaybı Yok

Malatya merkezli 5.9 büyüklüğündeki deprem, bölgede büyük bir paniğe neden oldu. Deprem, Malatya'nın yanı sıra Elazığ, Diyarbakır, Şanlıurfa gibi birçok ili etkiledi. AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, depremde can kaybı yaşanmazken, bazı binalarda hasar oluştu.

Depremin Etkileri

16 Ekim 2024'te saat 10.46'da Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem, yerin 10,07 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Deprem, çevre illerde de şiddetli bir şekilde hissedildi. Paniğe kapılan vatandaşlar, ev ve iş yerlerinden dışarı çıktı.

Deprem sonrası AFAD ekipleri, bölgede arama kurtarma çalışmalarına başladı. İlk belirlemelere göre, Malatya, Şanlıurfa ve Elazığ'da toplam 4 binada hasar meydana geldi. Elazığ'da kısmi hasar gören bir binadan 4 kişi sağ olarak kurtarıldı.

Yetkililerden Açıklamalar

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, deprem bölgesine giderek incelemelerde bulundu. Bakan Yerlikaya, yapılan çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi: "Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ, Batman ve Tunceli illerimizde AFAD ve ilgili kurumlarımız saha tarama çalışmalarını sürdürmektedir. 112 Acil Çağrı Merkezi'mize 374 ihbar gelmiştir. Bu ihbarların 341’i bilgi ; 33’ü de yardım amaçlı çağrıdır. Malatya'da 1, Şanlıurfa'da 1, Elazığ'da 1 olmak üzere toplam 3 binada kısmi çökme meydana gelmiştir. Herhangi bir can ve mal kaybı bulunmamaktadır."   

AFAD da yaptığı açıklamada, deprem sonrası 30'a yakın artçı sarsıntının yaşandığını belirtti. Ekiplerin, bölgedeki çalışmalara aralıksız devam ettiği vurgulandı.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Victoria's Secret Şovu 6 Yıl Sonra Dönüş Yaptı

Victoria's Secret Şovu 6 Yıl Sonra Dönüş Yaptı