weather
15°
ANASAYFA Güncel Akış Aksaray'da Meydana Gelen Otobüs Kazası Büyük Yasa Bürüdü

Aksaray'da Meydana Gelen Otobüs Kazası Büyük Yasa Bürüdü

Aksaray'da meydana gelen trajik bir kaza, Türkiye'yi yasa boğdu.
yazar
İdeal Haber
Editör
15
GÖSTERİM
Aksaray'da Meydana Gelen Otobüs Kazası Büyük Yasa Bürüdü

Aksaray'da meydana gelen trajik bir kaza, Türkiye'yi yasa boğdu. Balıkesir Bandırma'dan Kapadokya'ya giden bir tur otobüsü, Aksaray-Ankara karayolunda kontrolden çıkarak şarampole devrildi. Kaza sonucu ilk belirlemelere göre 6 kişi hayatını kaybetti, 34 kişi ise yaralandı. Yaralılardan ikisinin durumunun ağır olduğu bildiriliyor.

Olay Yerine Büyük Bir Müdahale

Olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından çevredeki hastanelere kaldırıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kaza ile ilgili yaptığı açıklamada, 6 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini ve 34 kişinin yaralandığını belirtti. Bakan Yerlikaya, kaza anına ait görüntüleri de sosyal medya hesabından paylaştı.

Adli Soruşturma Başlatıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise, kazayla ilgili olarak Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığının adli soruşturma başlattığını ve üç savcının görevlendirildiğini açıkladı. Savcılar, kazanın neden meydana geldiğini belirlemek için detaylı bir inceleme yapacaklar. Otobüs sürücüsünün ifadesi alınacak, araçtaki teknik arıza olup olmadığı ve yolun durumu gibi konular detaylı bir şekilde araştırılacak.

Kazanın ardından yetkililer, olası ihmaller ve sorumluluklar konusunda da inceleme başlattı. Otobüsün teknik bakımlarının yapılıp yapılmadığı, sürücünün ehliyet durumu ve alkol veya uyuşukluk gibi bir durumun olup olmadığı gibi konuların da araştırılması bekleniyor.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Şirket Kapanışlarında Artış Endişesi

Şirket Kapanışlarında Artış Endişesi