weather
15°
ANASAYFA Ekonomi Türk Keman Virtüözü Suna Kan'ın Anısına Müzik Ziyafeti

Türk Keman Virtüözü Suna Kan'ın Anısına Müzik Ziyafeti

Türk klasik müziğinin önde gelen isimlerinden, Devlet Sanatçısı Profesör Suna Kan'ın anısına düzenlenen "Suna Kan Keman Günleri", müzikseverlere unutulmaz bir hafta vadediyor.
yazar
İdeal Haber
Editör
20
GÖSTERİM
Türk Keman Virtüözü Suna Kan'ın Anısına Müzik Ziyafeti

Türk klasik müziğinin önde gelen isimlerinden, Devlet Sanatçısı Profesör Suna Kan'ın anısına düzenlenen "Suna Kan Keman Günleri", müzikseverlere unutulmaz bir hafta vadediyor. Ankara Devlet Konservatuarlar Derneği (ADK-DER) ve Çankaya Belediyesi'nin işbirliğiyle gerçekleştirilecek etkinlik, 19-26 Ekim tarihleri arasında dört ayrı konserle sanatseverleri ağırlayacak.

Orkestra Konserleriyle Başlayan Anma Haftası

Etkinlik programı, 19 Ekim'de Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Sahnesi'nde başlıyor. ADK-DER Oda Orkestrası'nın Şef Prof. Burak Tüzün yönetiminde vereceği bu ilk konserde, genç yeteneklere de yer veriliyor. "2. Suna Kan Keman Yarışması"nda 2.liği kazanan Ece Namlı, Vivaldi'nin meşhur eseri "Dört Mevsim" keman konçertosunu gerçekleştirdi.

Anma etkinliklerinin belki de en duygusal anı, Suna Kan'ın doğum günü olan 21 Ekim'de yaşanacak. Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Konser Salonu'nda gerçekleşecek bu özel konserde, H.Ü Orkestrası'nı Türkiye'nin önde gelen şeflerinden Prof. Rengim Gökmen yönetecek. Konserin solistleri Tayfun Bozok ve Derya Bozok, A. Schnittke'nin "İki Keman İçin Konçertosu"nu seslendirerek, Suna Kan'ın anısına saygı duruşunda bulunacaklar.

Uluslararası Yeteneklerle Devam Eden Resitaller

Orkestra konserlerinden sonra "Suna Kan Keman Günleri" resitaller ile sürecek. 24 Ekim'de Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Sahnesi'nde yapılacak olan ilk resitalde, "1. Uluslararası Suna Kan Keman Yarışması" 2.si olan Bulgar kemancı Zornitsa Ilarionova, piyanist Cana Gürmen ile sahneye çıkacak.

Etkinlik dizisinin son konseri, 26 Ekim'de yine aynı sahnede gerçekleşecek. "2. Uluslararası Suna Kan Keman Yarışması" 1.si Ilgın Top, piyanist Çağdaş Özkan’la beraber sahneye çıkacak. Bu kapanış konseri, Suna Kan'ın Türk müzik eğitimine ve genç yeteneklerin yetiştirilmesine verdiği önemi bir kez daha vurgulayacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türk Şair Metin Turan'a Güney Kore'den Prestijli Edebiyat Ödülü

Türk Şair Metin Turan'a Güney Kore'den Prestijli Edebiyat Ödülü