ORKA 2024 Yılı İmalat Sanayi Teknik Destek Programını duyurdu

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı, TR72 Bölgesi'nde İmalat Sanayi Teknik Destek Programı'nı duyurdu. Program, bölgedeki imalat sanayinin gelişimine katkı sağlamayı hedefliyor. Program kapsamında eğitim, lobi ve danışmanlık faaliyetleri desteklenecek

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı, TR72 Bölgesi'nde İmalat Sanayi Teknik Destek Programı'nı duyurdu. Program, bölgedeki imalat sanayinin gelişimine katkı sağlamayı hedefliyor. Program kapsamında eğitim, lobi ve danışmanlık faaliyetleri desteklenecek.

Programın adı "2024 Yılı İmalat Sanayi Teknik Destek Programı" olarak belirlendi. Referans numarası ise TR72/24/TDI. Program, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'nın İmalat Sanayinde Katma Değerli Üretimin Geliştirilmesi Sonuç Odaklı Programı (SOP) ile ilişkilendiriliyor ve TR72 Bölgesi imalat sanayinin gelişimine odaklanıyor.

Programın öncelikleri şu şekilde sıralanıyor:

  • TR72 İmalat Sanayının Yeşil Dönüşüme Hazırlanması
  • TR72 İmalat Sanayinde Verimliliğin Artırılması
  • TR72 İmalat Sanayinde Dijitalleşmenin Artırılması
  • TR72 İmalat Sanayinde Kurumsallaşma Düzeyinin Artırılması
  • TR72 İmalat Sanayinde Rekabetçilik Seviyesinin Artırılması
  • TR72 İmalat Sanayinde Kadın İstihdamının Artırılması
  • TR72 İmalat Sanayının AR-GE ve Tasarım Kabiliyetinin Geliştirilmesi

 

Program kapsamında toplam bütçe 2.000.000 TL olarak belirlenirken, Ajans desteği %100 ve 100.000 TL (KDV dahil) olarak açıklandı.

Başvuru yapabilecek kuruluşlar arasında TR72 Bölgesi'nde imalat yapan işletmeleri temsil eden Meslek Odaları, Organize Sanayi Bölgeleri, Küçük Sanayi Siteleri, İŞGEM Anonim Şirketleri, İmalat Sanayindeki Şirketleri Temsil Eden STK'lar, Teknopark Yönetim Şirketleri ve TR72 Bölgesi İmalat Sanayinde Faaliyet Gösteren İşletmeler yer alıyor.

Proje başvuruları için son tarih 24 Aralık 2024, taahhütname teslim tarihi ise 31 Aralık 2024 olarak belirlendi. Başvuru dönemleri ve detaylı bilgi için tıklayabilirsiniz.