Ankara Kalkınma Ajansı, Sosyal Yenilik ve Sosyal Kalkınma Teknik Destek Programı'nı duyurdu

Ankara Kalkınma Ajansı, Ankara'daki yerel aktörlerin kurumsal kapasitelerini güçlendirmeyi amaçlayan 2024 Yılı Sosyal Yenilik ve Sosyal Kalkınma Teknik Destek Programı'nı duyurdu.

Ankara Kalkınma Ajansı, Ankara'daki yerel aktörlerin kurumsal kapasitelerini güçlendirmeyi amaçlayan 2024 Yılı Sosyal Yenilik ve Sosyal Kalkınma Teknik Destek Programı'nı duyurdu.

Programla birlikte yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önemli çalışmalar yapabilmeleri için kurumsal kapasitelerinin tesis edilmesi ve artırılması hedefleniyor. Bu doğrultuda proje kapsamında 2024-2026 Sosyal Yenilik ve Sosyal Kalkınma Sonuç Odaklı Programının genel ve özel amaçlarına doğrudan katkı sağlayacak başvurular desteklenecek.

Programın öncelikleri arasında ise şu başlıklar öne çıkmakta:

  • Kadın ve genç istihdamını artırmaya yönelik meslek kazandırma eğitim ve danışmanlık programlarının düzenlenmesi.
  • Kadın girişimcilerin finansmana ve pazara erişimini artırmaya yönelik eğitim ve danışmanlık faaliyetlerinin sunulması.
  • Sosyal yenilik ve kalkınmaya yönelik yenilikçi ürün ve hizmetlerin geliştirilmesi, ticarileştirilmesi ve pazar fırsatlarının belirlenmesine hizmet edecek eğitimler ve danışmanlık faaliyetleri.
  • Sosyal girişimcilik aktörlerinin ve çatı kuruluşlarının kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesine yönelik eğitimler.

 

Toplamda 3.000.000,00 TL bütçe ile yürütülecek olan program kapsamında desteklenebilecek faaliyetler arasında eğitim verme, program ve proje hazırlama, danışmanlık sağlama gibi faaliyetler bulunuyor.

Başvuru yapabilecek kurumlar ise kamu kurumları, üniversiteler, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, yerel yönetimler, birlikler ve kooperatifler, sivil toplum kuruluşları, organize sanayi bölgeleri, teknoloji transfer ofisi şirketleri, teknoloji geliştirme bölgeleri ve endüstri bölgesi gibi kuruluşlar.

Destek süresi en fazla 6 ay olacak olan program hakkında detaylı bilgi ve başvuru için tıklayabilirsiniz.