HDV Azınlık Hakları Akademisi başvuruları başladı!

İstanbul merkezli Hrant Dink Vakfı, "HDV Azınlık Hakları Akademisi" projesi kapsamında yeni akademi programı için başvuruları almaya başladı. Program, dünyadaki ve Türkiye'deki azınlık hakları alanındaki çalışmaları tartışmayı, farkındalığı artırmayı ve çözüm önerilerinin şekillenmesine katkıda bulunmayı hedefliyor.

HDV Azınlık Hakları Akademisi başvuruları başladı!

İstanbul merkezli Hrant Dink Vakfı, "HDV Azınlık Hakları Akademisi" projesi kapsamında yeni akademi programı için başvuruları almaya başladı. Program, dünyadaki ve Türkiye'deki azınlık hakları alanındaki çalışmaları tartışmayı, farkındalığı artırmayı ve çözüm önerilerinin şekillenmesine katkıda bulunmayı hedefliyor. Herkese açık olan program, azınlık haklarına ilgi duyan ve bu alanda çalışmalar yürüten herkesi başvurmaya davet ediyor.

Akademinin müfredatı, azınlık kavramının tanımı ve dönüşümü, ulusal ve uluslararası azınlıklarla ilgili yasal mevzuat, Türkiye'deki azınlıkların siyasi tarihi ve azınlık haklarına ilişkin uygulama sorunları gibi konuları içeriyor. Program, dört ana tema etrafında kavramsal çerçeve, tarihsel arka plan, karşılaştırmalı siyaset ve savunuculuk üzerine odaklanıyor.

HDV Azınlık Hakları Akademisi, farklı uzmanlık alanlarından ve ülkelerden katılımcılarla çeşitlilik sağlıyor. Program iki aşamalı olarak düzenleniyor: İlk aşamada dört gün sürecek yüz yüze öğrenim verilecek, ikinci aşamada ise dört çevrimiçi buluşma yapılacak. Programın içeriği genellikle Türkçe olacak ancak İngilizce seminerler için simultane çeviri hizmeti sağlanacak.

Akademi programı katılımcılarına, programı tamamlamaları ve çeşitli projeleri başarıyla tamamlamaları durumunda Hrant Dink Vakfı tarafından sertifika verilecek. Program, 7-10 Haziran 2024 tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Ayrıca, akademi programını tamamlayan katılımcılar, HDV Azınlık Hakları Akademisi Projesi Hibe Programı'na başvurabilecekler. Hibe programında azınlık gruplarını korumayı, azınlık haklarını güçlendirmeyi ve savunuculuğu teşvik eden projelere öncelik verilecek.

Başvurular 2 Mayıs 2024 saat 18.00'e kadar alınacak ve sonuçlar 15 Mayıs 2024'te başvuranlara e-posta ile bildirilecek. Programa katılmak isteyenlerin başvuru formunu eksiksiz doldurması gerekiyor.