Mektebim Koleji'nden Yapay Zeka Destekli MODKİM

Mektebim Koleji, öğrencilerin bireysel farklılıklarını anlayarak eğitim süreçlerini kişiselleştirmek amacıyla yapay zeka destekli "Bütüncül Okul Rehberlik Uygulama ve Öğrenci Gelişim Takip Sistemi" olan MODKİM’i hayata geçirdi

Mektebim Koleji, öğrencilerin bireysel farklılıklarını anlayarak eğitim süreçlerini kişiselleştirmek amacıyla yapay zeka destekli "Bütüncül Okul Rehberlik Uygulama ve Öğrenci Gelişim Takip Sistemi" olan MODKİM’i hayata geçirdi. Prof. Dr. Mehmet Palancı liderliğinde geliştirilen sistem, Psikolojik Danışma ve Rehberlik (PDR), psikoloji, çocuk gelişimi, nöroloji ve psikiyatri uzmanlarının katkılarıyla hazırlandı.

Potansiyelleri Ortaya Çıkaran Yenilikçi Sistem

Prof. Dr. Mehmet Palancı, MODKİM’in öğrenci gelişimini adım adım takip ederek, doğuştan gelen mizaç özelliklerini temel alan bir yaklaşım sunduğunu belirtti. Sistemin, öğrencilerin algı ve motivasyon yapısını analiz ederek "kişiye özgü öneriler" sunduğunu ifade eden Palancı, "Mizaç temelli rehberlik, özellikle çocukluk ve ergenlik döneminde kişilik gelişimi için önemli bir kaynak sağlıyor. 3-18 yaş aralığındaki öğrencilerin bireysel farklılıklarına uygun rehberlik ve eğitim yaklaşımları sunarak onların potansiyellerini açığa çıkarmayı hedefliyoruz. Gerçek zamanlı veri analizi ile PDR servislerine katkıda bulunan bu sistem, öğrencilerin akademik ve sosyal becerilerinin yanı sıra kişisel gelişimlerini de destekliyor" dedi.

Aile ve Eğitimciler İçin Rehberlik Desteği

Mektebim Koleji PDR Koordinatörü Müge Ertürk Berber, MODKİM’in aileleri de sürece dahil eden kapsamlı bir model sunduğunu belirtti. Berber, "Dürtü kontrolü, sosyal uyum ve öğrenme motivasyonu gibi konularda öğrencilere destek olan MODKİM, ailelerin de doğru yaklaşımlar geliştirmesine yardımcı oluyor. Anne-baba okulu programları ile aileler, çocuklarının ihtiyaçlarına daha uygun tepkiler verebilecek bilgi ve beceriler kazanıyor. Bu sistem, akademik başarı kimliği oluşturma sürecine de katkı sağlıyor ve düzenli süpervizyon desteğiyle rehberlik birimlerinin verimliliğini artırıyor" şeklinde konuştu.